Vattenfall tarieven 2023

2023 vattenfall tarievenVattenfall, een toonaangevend Zweeds energiebedrijf, zette een strategische stap in 2009 door Nuon over te nemen. Deze acquisitie markeert een belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van Vattenfall in Europa. Echter, het duurde tot 2018 voordat de handelsnaam Nuon volledig werd veranderd in Vattenfall, wat een weerspiegeling is van de integratie van de twee bedrijven.

Naar de actuele Vattenfall aanbieding

Gedurende deze periode groeide Vattenfall gestaag en werd één van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van zowel Europa als Nederland. Deze groei heeft het bedrijf kunnen bereiken door zijn uitgebreide aanbod van energie- en gasdiensten in heel Europa. Om zijn omvangrijke activiteiten te beheren, is de organisatie opgedeeld in twee eenheden: een Scandinavische en een Europese eenheid. De Nederlandse afdeling, die deel uitmaakt van de Europese eenheid, is gevestigd in Amsterdam. Deze afdeling is een belangrijke werkgever in de regio en telt ongeveer 4200 werknemers.

Ook in termen van klantengroei heeft Vattenfall aanzienlijk succes geboekt in Nederland. Het bedrijf bedient momenteel ongeveer 2 miljoen Nederlandse klanten, wat de diepgaande impact van het bedrijf op de Nederlandse energiemarkt onderstreept. Het doel van Vattenfall is ambitieus, het bedrijf streeft ernaar om binnen één generatie al zijn klanten van energie te voorzien zonder dat daarbij fossiele brandstoffen worden gebruikt. Dit doel weerspiegelt de toewijding van Vattenfall aan duurzaamheid en hun inzet om bij te dragen aan de wereldwijde energietransitie.

Naar de actuele Vattenfall tarieven

Vattenfall tarieven 2023 per 1 juli

Naast het nieuwe Vattenfall 1 jaar vast en het Vattenfall 3 jaar vast contract, gaan de Vattenfall tarieven 2023 per 1 juli naar beneden. Op 15 mei 2023 kondigde Vattenfall aan dat er een aanzienlijke tariefverlaging van ongeveer 38% zou plaatsvinden voor bestaande klanten vanaf 1 juli 2023. Deze aankondiging betekende een aanzienlijke kostenbesparing voor hun klanten, aangezien de kosten per kWh stroom zouden dalen van € 0,48 naar € 0,39, en de kosten per m3 gas zouden afnemen van € 1,83 naar € 1,33. De nieuwe tarieven zouden minimaal drie maanden geldig zijn.

Opvallend is dat de nieuwe tarieven van Vattenfall ruim onder het prijsplafond liggen, wat de sterke concurrentiepositie van het bedrijf in de energiemarkt bevestigt. Het onder het prijsplafond liggen, kan ook een teken zijn van de inzet van Vattenfall om energie toegankelijker en betaalbaarder te maken voor de consument.

Bekijk de voordeligste actie


"Het hebben van een vast energie contract geeft me veel meer rust, zeker met de herfst en winter in aantocht"


Daarnaast maakte Vattenfall bekend dat het vanaf 1 juni 2023 opnieuw vaste contracten zou gaan aanbieden. Dit markeert een belangrijke verandering in het bedrijfsbeleid, aangezien vaste contracten meer zekerheid en stabiliteit bieden aan klanten op de lange termijn. Dergelijke contracten kunnen klanten beschermen tegen eventuele toekomstige prijsstijgingen, en ze zorgen voor duidelijkheid over de maandelijkse kosten.Echter, het is dus belangrijk om te vermelden dat deze vaste contracten pas beschikbaar zullen zijn na 1 juni 2023. De beslissing om deze contracten weer in te voeren weerspiegelt mogelijk de strategie van Vattenfall om flexibele en klantgerichte diensten aan te bieden in een concurrerende markt. Dit kan ook gezien worden als een respons op de klantenvraag en markttrends, waarbij het bedrijf streeft naar een optimale balans tussen prijs, service en duurzaamheid.

Naar de actuele Vattenfall aanbieding

Nieuwe tarieven Vattenfall

Nadat de afgelopen jaren de energiemarkt enorm in beweging is geweest door de oorlog in Oekraïne en de COVID pandemie, is de rust nu weer teruggekeerd. Hier gaat u als consument ook direct iets van merken. Zoals hierboven vermeld gaat Vattenfall dus, net zoals andere energie aanbieders de tarieven verlagen en tevens weer vast contracten aanbieden. De vaste contracten die aangeboden worden zijn Vattenfall 1 jaar vast en Vattenfall 3 jaar vast. Neem dus ook een kijkje bij die nieuwe abonnementen als je de nieuwe Vattenfall tarieven voor 2023 wil vastzetten.

Over de schrijver
De Abonnementen met Cadeau redactie is voor jou constant op zoek naar de beste acties bij abonnement providers. Dit doen we in de categorieën energie, sim only, loterijen en alles in 1 abonnementen. Zie je een mooie actie die wij hebben gemist? Laat het ons vooral weten! Speur dus lekker rond en claim je gratis cadeau bij een van de abonnementen!
Reactie plaatsen