Vattenfall 3 jaar vast contract
Energie aanbiedingen met Cadeau
Redactie
Energie aanbiedingen met Cadeau

Vattenfall 3 jaar vast contract

Vanaf 1 juni 2023 biedt Vattenfall weer vaste contracten aan. Zo heb je het Vattenfall 1 jaar vast contract en het Vattenfall 3 jaar vast contract. Door te kiezen voor een contract met een vaste prijs, verzeker je jezelf van stabiele vaste en variabele leveringstarieven voor een periode van drie jaar. Hierdoor vermijd je onverwachte wijzigingen en heb je gedurende de volledige contractperiode duidelijkheid over de kosten. Houd er echter rekening mee dat overheidsheffingen, kosten voor netbeheer en btw wel kunnen variƫren.

Vattenfall 3 jaar vast contract 2023

Zeker met alle onzekerheid op de energiemarkt de afgelopen jaren door de oorlog in OekraĆÆne en de COVID pandemie, is het slim om nu een vast contract te overwegen. De prijzen zijn namelijk in een dalende trend en in juni worden de Vattenfall tarieven ook wederom verlaagd. Bekijk dus goed of de prijzen laag genoeg voor je zijn om deze zekerheid voor 1 of 3 jaar vast te zetten.

Bekijk het actuele 3 jaar vast contract

Overstappen naar Vattenfall?

Vattenfall 3 jaar vast contractOverweeg je een overstap naar Nuon/Vattenfall met deze speciale energie aanbieding? Geen zorgen, het meeste van het overstapproces wordt voor je afgehandeld dankzij de kosteloze overstapservice van Nuon/Vattenfall. Je overstap wordt efficiƫnt en zorgvuldig beheerd van begin tot eind! Jouw enige taak is om je aan te melden via de speciale link op deze pagina. Zodra dat is gebeurd, neemt de overstapservice van Nuon/Vattenfall het over. Wat houdt dat precies in?

Na je inschrijving krijg je een bedenkperiode van 14 dagen. Als je volledig tevreden bent met deze aanbieding, dan zorgt Nuon/Vattenfall ervoor dat je huidige contract na deze bedenkperiode wordt beƫindigd. Hier hoef je zelf helemaal niet naar om te kijken, wat het proces eenvoudig en stressvrij maakt. Daarnaast blijft de levering van gas en elektriciteit gewoon doorgaan op jouw adres. Dus geen zorgen over eventuele onderbrekingen in je energievoorziening. Alles wordt voor je geregeld.

Bekijk hoeveel het 3 jaar contract kost

Veelgestelde vragen

 1. Ā Is het verstandig om een 3 jarig energiecontract af te sluiten?Ā Het voor drie jaar vastzetten van je energiecontract biedt jou veel comfort en zekerheid. Voor een periode van drie jaar hoef je je geen zorgen te maken over je energiecontract en je hebt de zekerheid dat je tarieven niet zullen stijgen. Dat is een geruststellende gedachte! Het mogelijke nadeel is dat je tarieven ook niet kunnen dalen.

  Maar waarom is het een verstandige keuze om je energiecontract voor drie jaar vast te zetten bij Vattenfall? Een belangrijk voordeel is dat je jezelf met een contract van drie jaar beschermt tegen prijsschommelingen in de energiemarkt. De energiemarkt kan behoorlijk volatiel zijn, met prijzen die stijgen en dalen afhankelijk van factoren als vraag en aanbod, internationale conflicten, economische situaties en klimaatverandering. Door je contract voor drie jaar vast te zetten, ben je gedurende deze periode niet onderhevig aan mogelijke prijsstijgingen.

  Bovendien, als je je energiecontract afsluit tegen een concurrerend tarief, dan profiteer je drie jaar lang van dat gunstige tarief, ongeacht wat er in de tussentijd gebeurt. Dit betekent dat je gedurende drie jaar verzekerd bent van stabiele en voorspelbare energiekosten, wat je helpt bij het plannen en budgetteren.

  Vattenfall is een betrouwbare energieleverancier met een sterke staat van dienst op het gebied van klantenservice en duurzaamheid. Het bedrijf biedt ook vaak aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen voor nieuwe klanten. Dit maakt het vastzetten van je energiecontract voor drie jaar bij Vattenfall een solide en verstandige keuze.

 2. Ā Heeft Vattenfall nog vaste contracten? Ja! Vanaf 1 juni 2023 is Vattenfall weer begonnen met het aanbieden van 1 jarige en 3 jarige vaste contracten.

 3. Wat als je energiecontract afloopt Vattenfall?Ā In zo'n geval schakelt Vattenfall automatisch over naar een doorlopende overeenkomst. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om deze op elk gewenst moment te beĆ«indigen, en je hoeft je geen zorgen te maken dat je ooit zonder gas of elektriciteit komt te zitten. Echter, in deze situatie wordt er een variabel tarief gehanteerd dat gebaseerd is op de huidige marktprijzen. Dit tarief kan echter wel hoger zijn dan wanneer je een nieuw vast contract afsluit.

 4. Ā Kan energieleverancier contract wijzigen van vast naar variabel?Ā Bij contracten met een vaste duur of onderdelen van je contract die voor een bepaalde tijd gelden (zoals een prijsgarantie van 1 of 2 jaar), is dit niet toegestaan.
  In het geval van doorlopende contracten heeft een energieleverancier echter wel de bevoegdheid om eenzijdig de prijs te wijzigen, mits je als klant de mogelijkheid hebt om de overeenkomst kosteloos op te zeggen binnen een redelijke termijn als je niet instemt met deze verandering.

  Wees echter alert, want bij sommige doorlopende energiecontracten bestaat er een vaste prijsgarantie of indexering voor een bepaalde periode. Deze voorwaarde dient uiteraard nageleefd te worden. Het is dus aan te raden om goed je contract door te nemen om te begrijpen hoe dit in jouw geval geregeld is.

Direct naar de Vattenfall actie

Reacties
Categorieƫn