Budget Energie gratis stroom weekend
Energie aanbiedingen met Cadeau
Redactie
Energie aanbiedingen met Cadeau

Budget Energie gratis stroom in het weekend aanbieding

Budget Energie biedt een speciale actie aan waarbij klanten in de lente en zomer op weekenddagen gratis groene stroom kunnen gebruiken tussen 12:00 en 17:00 uur. Deze actie is geldig van april tot en met augustus 2024. Het doel is om het gebruik van groene stroom te stimuleren wanneer deze het meest beschikbaar is. Klanten moeten echter een nieuw 1-jarig contract afsluiten om van deze aanbieding gebruik te kunnen maken. Buiten de aangegeven tijden geldt het normale tarief, en energiebelasting wordt wel in rekening gebracht over het verbruik.

Naar de gratis groene stroom actie

Budget Energie gratis stroom in het weekend

De actie van Budget energie om in de lente en de zomer gratis stroom te kunnen verbruiken tussen 12:00-17:00 uur is behoorlijk nieuw in Nederland. Het bedrijf verwacht dan ook dat meerdere aanbieders zullen volgen met soortgelijk acties. Maar u kunt dus nú al profiteren bij Budget Energie, zeker nu de lente er al aankomt. Hieronder vind u het stappenplan om te kunnen starten met de gratis weekendstroom deal.

 1. Ga naar de Budget Energie gratis stroom pagina
 2. Vul uw postcode en huisnummer in
 3. Schat uw jaarlijkse verbruik in of gebruik de handige tool om dit in te schatten
 4. Stel uw abonnement samen. U heeft keuze uit de volgende opties:
  - 1 jaar vaste groene stroom
  - 2 jaar vaste groene stroom
  - 3 jaar vaste groene stroom
  - Dynamisch contract met variabele uur en dagtarieven
  - Variabel contract met variabele maandtarieven
 5. Vul uw gegevens in
 6. Kies startdatum
 7. Bevestig uw nieuwe contract


Veelgestelde vragen over de gratis stroom

 1. Waarom bieden jullie gratis elektriciteit aan?
  We merken dat er steeds meer duurzame energieproductie plaatsvindt, wat leidt tot een overvloed aan groene stroom op bepaalde momenten. Op deze momenten raakt het elektriciteitsnet overbelast en wordt niet alle elektriciteit benut. Dit leidt tot extra kosten en draagt niet bij aan de energietransitie. Om het verbruik op duurzame momenten aan te moedigen, is gedragsverandering nodig.

  Naar de gratis groene stroom actie

  We bieden gratis elektriciteit aan tijdens lente- en zomerweekenden tussen 12.00 en 17.00 uur (1 april t/m 31 augustus 2024). In deze periode is er meestal veel groene stroom beschikbaar en is de behoefte om het elektriciteitsnet te ontlasten het grootst. Door gratis elektriciteit aan te bieden, hopen we het verbruik op groene momenten te stimuleren en gedragsverandering te bevorderen. Hiermee kunnen we de energietransitie versnellen, de kosten eerlijker verdelen en de energierekening voor consumenten verlagen.
 2. Wanneer is elektriciteit gratis?
  Elektriciteit is gratis in de weekenden van 1 april t/m 31 augustus 2024 tussen 12.00 en 17.00 uur.
 3. Is gratis echt gratis?
  Tijdens de gratis stroomperiode betaal je niet voor je elektriciteitsverbruik. Je betaalt echter nog steeds energiebelasting over je verbruik, zoals wettelijk verplicht is.
 4. Ik heb zonnepanelen, kan ik gebruikmaken van gratis elektriciteit?
  Ja, dat is mogelijk. Met zonnepanelen werkt het als volgt: op de jaarlijkse of eindfactuur berekenen we je verbruik en de teruglevering:
  - Heb je tijdens de gratis stroomperiode meer verbruikt dan teruggeleverd? Dan krijg je dat gedeelte van je verbruik gratis (je betaalt alleen de energiebelasting).
  - Heb je tijdens de gratis stroomperiode meer teruggeleverd dan verbruikt? Dan worden je verbruikskosten gecompenseerd, en hoef je hier ook niet voor te betalen.
 5. Hoe wordt gratis elektriciteit verrekend op mijn factuur?
  We berekenen op je jaarlijkse of eindfactuur hoeveel elektriciteit je hebt verbruikt tijdens de gratis stroomperiode. Dit doen we aan de hand van de uurstanden (die we ontvangen van je netbeheerder).
  - Het leveringstarief voor elektriciteit tijdens deze periode is gratis.
  - Je betaalt echter wel energiebelasting over je elektriciteitsverbruik.
  - Voor je overige verbruik geldt het elektriciteitstarief volgens je 1-jarige energiecontract.
 6. Wat is het verschil tussen een dynamisch contract en een 1-jarig contract met gratis elektriciteit?
  Zowel met een dynamisch contract als met een 1-jarig contract met gratis elektriciteit willen we onze klanten aanmoedigen om elektriciteit te verbruiken op het juiste moment.

  Naar de gratis groene stroom actie

  Met een dynamisch contract betaal je tarieven die fluctueren op basis van de energiebeurs. Stroomtarieven veranderen elk uur en gastarieven dagelijks. Hierdoor kun je elektriciteit gebruiken wanneer de prijzen laag zijn, vanwege de beschikbaarheid van groene energie. Een dynamisch energiecontract biedt geen prijszekerheid. Als de beursprijzen dalen, profiteer je direct. Maar als de beursprijzen stijgen, stijgen je tarieven ook mee.

  Met een 1-jarig contract met gratis elektriciteit profiteer je van de zekerheid van een vast contract. Bovendien profiteer je van de lage prijs van groene stroom. Tijdens momenten van overvloedige groene stroom (weekenden van 1 april t/m 31 augustus 2024 tussen 12.00 en 17.00 uur) is elektriciteit bij ons gratis. Zo stimuleren we het gebruik op het juiste moment.
Reacties
Categorieën